mandag den 18. maj 2009

Movies, Music and Mondays

Så er det blevet tid til et nyt fænomen på bloggen, hvor jeg på særligt udvalgte mandage vil fokusere på noget af det allerbedste filmmusik med indlæg der vil gå under navnet: Movies, Music and Mondays..

Here you go!

Pulp Fiction
(Quentin Tarantino/1994)
Jeg starter ud med lidt af musikken fra et af de mest berømte soundtracks known to man! Musikken fra Tarantino's 90'er kultfilm er legendarisk, og ligeså snart jeg får fingrene i Chuck Berry's "You Never Can Tell", som der twistes til i filmen, bliver den også tilføjet her..

Dusty Springfield - Son of a Preacherman


Kill Bill Vol. 1
(Quentin Tarantino/2003)
Quentin Tarantino er altså sublim til at udvælge de helt rigtige numre til hver enkel scene og jeg kan klart anbefale disse films soundtracks: Death Proof, Reservoir Dogs og også Kill Bill 2.
Her er det 4 numre fra filmen med den hævngerrige, hårdtslående brud.

The 5.6.7.8's - Woo Hoo

布袋寅泰 - Battle Without Honor or Humanity

Bernard Herrmann - Twisted NerveInto the Wild

(Sean Penn/2007)

En meget smuk film, der fik rykket vildt op i mine tanker, da jeg så den i Amsterdams (og en af verdens) allersmukkeste biograf Tuchinski i efteråret. Emile Hirsch spiller fremragende og nærværende i hovedrollen som Chris McCandless, der drager ud i vildmarken på egen hånd. Og så skal det da også lige nævnes at de to danske skuespillere, Thure Lindhardt og Signe Egholm Olsen, får lov at gå i selvsving på vores modersmål midt i filmen. Meget underholdende..


Eddie Vedder (Pearl Jam) har skrevet en masse originale sange til soundtracket, især den første er helt uovertruffen.


Society

Hard Sun

No Ceiling

GuaranteedAlmost Famous

(Cameron Crowe/2000)

En film der er blevet råspillet på DVD'en et utal af gange i mine teenageår, så kunne jeg nemlig selv drømme om hvordan det ville være at tage på turné med sindssyge 70'er bands, lytte til psykedelisk rock og skrige: It's SO happening! til alt hvad der var godt..


Elton John - Tiny Dancer

Cat Stevens - The Wind

Simon & Garfunkel - America

Clarence Carter - Slip AwayAmélie

(Jean-Pierre Jeunet/2001)

Jeg ved ikke om der findes nogen film der topper denne, når det handler om at få mig i godt humør, gå i barndom og være uskyldig og fjollet på samme tid, samt få mig til at længes efter at bo i Paris og stjæle havenisser. 


Yann Tiersen har komponeret al filmens musik og ham skal jeg meget aktuelt lytte til på torsdag, når han lukker op for godteposen på Spot09's åbningsaften


Sur le Fil

La Valse d'Amélie

La Noyee

J'y Suis Jamais Allé


Hvad er dit yndlingssoundtrack og hvorfor netop det?

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Please lav en ny Movies, Music and Mondays meget hurtigt, I'm going crazy here woman!

Love "Kaya"