fredag den 27. juni 2008

Fredag og færdig

Så er jeg lige kommet hjem og runde efter at vi har været til dimission på gymnasiet..
Det var egentlig en meget fin og typisk afrunding på eksamenstiden, rektor holdt tale, der blev uddelt eksamensbeviser, Anne Aalund (årets student) holdt en flot eventyrspræget tale, der blev sunget sommerviser, skønt vejret udenfor ikke rigtigt passede til, og så var der legatuddelingen, hvor jeg helt uventet blev kaldt ned for at modtage et legat, som nogle havde indstillet mig til (for særlig indsats i skolen og overfor klassekammeraterne), det varmede meget, mest det at nogen havde tænkt på mig... Efter en lille drink på skolen og uddeling af gaver til vores fælles lærere, drog vi i sørgeligt vejr ned mod Torvet hvor der blev danset regndans om hesten, og hvor de akrobatiske kravlede op på selve statuen..

Kanye West - Graduation Day
Broadcast - Goodbye Girls

Kl. 15.30 tager jeg så ind til færgen og drager mod Fanø, hvor både Jacob Jonias hjem og diskoteket Chaplin skal besøges..

tirsdag den 24. juni 2008

Get on your hoodie


Så har jeg endelig fået huen på lidt over 9.00 i morges, føles meget befriende, skønt jeg mest af alt ligner en togkonduktør.. Men den er nu meget symbolsk for tre års slid.. 
Sidste eksamen var som nævnt tidligere psykologi og jeg mindes ikke at have været så freakin' nervøs til nogen anden eksamen, skønt denne ikke kunne forandre særlig meget i det store hele. Scorede til egen forbavselse et 12-tal, hvilket bare er den mest fantastiske måde at afslutte gymnasietiden på, og så skal der ellers bare festes igennem den næste uge tid med de andre hoveder fra den snart hedengangne klasse 3.C..

The Beatles - I'm So Tired
Pelding feat. Motion Man - Psychiatric Help
Gustav Foss - Get On Your Hoodie

mandag den 23. juni 2008

Mandags Mønsterbrud

Så har jeg været oppe og trække i psykologi, emnet blev mønsterbrud, så det næste døgn kommer jeg til at bruge på at fokusere på adoptivbørns udvikling. Interesting!
Kl. 9.00 i morgen er jeg så student, hvilket altså er en ret surrealistisk tanke lige nu..

Lad os nu bare håbe at alle overspringshandlingerne ikke får sit tag i mig, som det ofte sker..


Kanye West - School Spirit
Belle & Sebastian - Wrapped Up In Books
Fleet Foxes - Textbook Love
The Boomtown Rats - I Don't Like Mondays

søndag den 22. juni 2008

One year from now it's my birthday..

Så blir jeg 20 år i dag, rent faktisk først kl. 23.12, så jeg er teen lidt endnu..
Indtil videre er jeg blevet fejret af mor og søstre, har modtaget en masse lykønskninger, revet i gavepapir, og så har jeg blamet det triste vejr på alle andre jeg kender der har fødselsdag (det skal man vel..)
Senere tager vi ind og spiser på en græsk restaurant inde i byen, men jeg bliver desværre ikke fri for at læse op til eksamen her til eftermiddag, for jeg skal jo trække i morgen ved 8-tiden.. 
Wish me luck! 

her er lige nogle sange der kan skabe den rette stemning

I got you on tape - Bubblegum & Chocolate
Casper and the Cookies - Yer Birthday
Stevie Wonder - Happy Birthday
Jamie Cullum - Twentysomething
Hello Saferide - High School Stalker
Beatles - Birthday
Altered Images - Happy Birthday
Kool & The Gang - Celebration
Frank Sinatra - It Was A Very Good Year

lørdag den 21. juni 2008

Lørdagslisten


Eftersom jeg har fødselsdag om mindre end 6 timer kunne det vel være passende med en lille ønskeseddel..

Wishes of Life
- en babooshka af den typiske russiske slags 
- "fake" plastikkrus, de er så fine
- slangordbog
- "Teenage" fotobog af Joseph Szabo (udkommer dog først til august)
- et digitalt kamera med forholdsvis stort memorycard
- en sort vintage-kjole fra 40'erne, jeg fandt i en lille fin butik
- sorte Rayban "Wayfarers" - eller noget der ligner, I don't care
- "M'as Tu Vue?/Did You See Me?" kunstbog om nogle af franske Sophie Calle's værker
- en gammeldags, nostalgisk skrivemaskine
- "The Reminder" af den canadiske sangfugl Feist 
- Stine Goya kjole/bluse
- drømmeskoene jeg aldrig selv får råd til af Gaspard Yurkievich

og så burde jeg nok hellere til at gå i gang med at læse psykologi, for bøgerne skriger lidt for højt på mig, da de ikke rigtigt er blevet åbnet endnu.

Last day as a teenager

Så er jeg bare teenager én eneste dag endnu og også gymnasietiden er slut tirsdag morgen, når jeg sidder ved det grønne bord for sidste gang på Esbjerg Statsskole og mumler om psykologiens begreber i håb om at jeg har forstået en smule. 
Disse forandringer byder mere eller mindre op til at der vil ske nogle drastiske ændringer i mit liv. For første gang står jeg virkelig i en situation, hvor jeg ikke rigtigt er forpligtet overfor noget eller nogle udover mig selv. Indtil nu har rammerne altid været klarlagt - ti års folkeskole, et efterskoleophold på Fyn og de sidste 3 år i gymnasiet, men nu er der ikke længere noget der er sikkert eller hverdagsagtigt, lige nu er min fremtid fuldstændig sløret og udefineret. Og det er min opgave at drage ud i det ukendte og definere hvem jeg er og hvem jeg har lyst til at være, hvad jeg vil og hvordan jeg vil opnå det. 

Intet er fuldstændigt klarlagt for mit kommende år, mest af alt har jeg bare en skitse for hvordan det kommer til at forløbe sig: 
1- arbejde som var jeg på speed for at tjene nogle $$$, nu hvor jeg har så meget tid  
2- rejse, hvorhen ved jeg ikke Brasilien, Mexico, USA, Frankrig... jeg skal i hvert fald bare ud og suge kultur til mig  
3- flytte x 2, først og fremmest fra mit barndomshjem i begyndelsen af september, og så senere på egen hånd, hvorend jeg nu engang ender..

Formålet med denne blog er først og fremmest lettere selvcentreret i sin grundkerne, jeg vil nemlig hovedsagligt blogge om hvad der sker i mit liv, og siden vil personligt bruges til at se hvordan mit kommende år, hvis indhold endnu er så ubestemt at forudse, vil udarte sig..